13 ianuarie 2013

Ecuație - Educație - ep.1
Evoluție.Acestă îndrumare ne urmărește de-a lungul istoriei, este un imbold nativ..Eu nu pot înțelege clar și limpede, într-un sens evolutiv, reala evoluție a umanității până în zilele noastre cu precădere în  ultimii 100 de ani.Întradevăr în ultimul secol am învățat multe, am descoperit, am experimentat și ne-am îmbunătațit traiul, am evoluat ca specie, ca gândire și ne-am tehnologizat umanul atingând culmi aparent imposibile strămoșilor noștri.
Dar...
Și acest dar, nu este un dar ci mai degrabă o povară.
Mărșăluind către evoluție poporul uman a uitat sensul acesteia, confundând spiritualitatea cu materialitatea, îndreptându-se către o evoluție falsă, mecanică (robotizată), dictată și impusă.
Un exercițiu util ar fi să ne imaginăm că ființa umană nu s-ar fi gândit niciodată la un aparat de zbor material, la imposibilitatea de a zbura fără ajutorul mecanicii or a tehnologiei ci pur și simplu și-ar fi închipuit, de-alungul miilor de ani, zborul.Natural, reflex și uman...
Oare în prezent ar fi fost o altă realitate?
Dacă eu cred într-un Dumnezeu, asta face suficientă existența unui Dumnezeu creionat și creat de convingerile și credințele mele.
Gândul bate Viața ? 
Oare umanitatea a evoluat întradevăr sau actual suntem produsul involuției milenare?
Eu cred că umanul, evoluția și realul sunt undeva ascunse adânc înăuntrul ființei umane.

Emanuel Șișman

Niciun comentariu: