13 ianuarie 2013

În țara lui Pontahausen radicalii maghiari încep să joace tare pentru că au cu cine


În timp ce premierul Victor Ponta, mincinosul mincinoşilor, un alter ego al baronului Munchausen, îl pune consilier pe Gyorgy Frunda la Palatul Victoria, radicalii maghiari încep să joce tare pe plan intern şi extern, pentru că au cu cine. Victor Ponta, care s-a compromis zicând una în campania electorală şi făcând absolut totul pe invers când s-a văzut la ciolanul puterii crescând taxele şi menţinând România sub papucul FMI, fără niciun program economic, ci numai gargară la televizor, nu mai are credibilitatea politică internă şi externă de a menţine unitatea naţiunii. În timpul acesta radicalii maghiari pregătesc transformarea Ţinutului Secuiesc într-o Irlandă de Nord. Ei pun la cale violenţe urbane ca la Belfast şi se pregătesc de mişcări de gherilă în Munţii Ciucului. Borboly Csaba preşedintele CJ Harghita anunţă pe blogul său, ameninţând România cu o situaţie similară celei din Belfast pentru că i s-a interzis arborarea drapelului Ungariei pe instituţiile statului român. Apelul la violenţă şi comparaţiile nefericite cu zone de conflict, aşa cum a procedat Borboly Csaba, reprezintă un gest iresponsabil şi chiar o ameninţare la adresa securităţii naţionale, aşadar a tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie. Pe de altă parte, Csibi Barna a protestat în faţa statuii lui Ştefan cel Mare din Chişinău alături de organizaţii rusofone “Scutul Moldovenesc”. Csibi Barna a fost zilele trecute la Chişinău pentru a ieşi în stradă alături de “moldovenişti”, chiar în faţa statuii lui Ştefan cel Mare. Acesta a mai protestat în luna noiembrie a anului trecut, în Miercurea Ciuc, împotriva “imperialismului” românesc manifestat la adresa Republicii Moldova, afişând o pancardă cu mesajul “Moldova nu e România”. Barna a participat joia aceasta în capitala celui de al doilea stat românesc la o demonstraţie a celor de la organizaţia “Scutul Moldovenesc” şi Mişcarea de Tineret “Voievod”. Aceştia au marcat 538 de ani de la bătălia de la Podul Înalt (Vaslui), atunci când voievodul Ştefan cel Mare a condus spre victorie armatele aliate creștine moldo-maghiaro-poloneze împotriva oştirii otomano-muntene aflate sub conducerea lui Suleiman Pașa. Csibi Barna şi-a motivat prezenţa în Basarabia prin faptul că în bătălia contra turcilor alături de moldoveni a luptat şi un important contingent secuiesc, conform Front Press.
Şi ca acţiunea antinaţională să fie pe deplin coordonată, Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta oferă publicației Népszabadság din Ungaria în numărul său de miercuri, 9 ianuarie a.c., un interviu în care reiterează discursul său naționalist-extremist împotriva Constituției României și afirmă, de această dată din postura de consilier personal al primului ministru al României, că ţara noastră nu este un stat național. ”- În primul rând, nu mi-am vândut sufletul. Am aceeași convingere și aceleași principii ca atunci când am fost secretarul adunării constituante și spun în mod necontenit că România nu este un stat național. Și de fapt acum cu atât mai puțin ca atunci când s-a schimbat regimul deoarece a intrat în Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei, și a renunțat la o parte a suveranității sale pe care o împarte cu instituțiile europene de care aparține. Cred că primul ministru de aceea mi-a cerut să-i fiu consilier pentru că de a lungul carierei mele am rămas fidel credinței și principiilor mele și nu pentru a renunța la ceva.” Gyorgy Frunda nu este altcineva decât un antiromân cu vechi state împotriva unităţii naţionale şi de un antisemit notoriu şi maladiv. Gyorgy Frunda, actualul consilier al premireului Victor Ponta, este cel care a înaintat procurorului general al Romaniei in anul 2002 o cerere privind anularea sentintei prin care Wass Albert a fost condamnat in anul 1946 pentru crime de razboi comise in 1940, cand Ardealul a fost ocupat de trupele horthyste. Procesul a fost rejudecat si sentinta s-a menţinut: Albert Wass rămâne criminal de razboi. Nu si pentru consilierul lui Victor Ponta, care îi publica cărţile împreună cu Marko Bela, la editura “Mentor” a fostului preşedinte al UDMR. Gyorgy Frunda a militat si pentru ca busturile lui Wass Albert să fie mentinute pe soclu. Nu acelasi lucru s-a întâmplat cu statuile mareşalului Ion Antonescu, demolate peste noapte, cum spune Victor Roncea pe blog. Acest om politic e implicat în apărarea criminalilor unguri ai eroului ofiţer maior Achache ucis bestial şi decapitat de secui la revoluţie.
Premierul Victor Ponta-, renumit pentru că e un mitoman notoriu care şi-a furat propria teză de doctorat, a minţit poporul în alegerile recente şi la numit pe aventurierul Frunda în guvern-, nu mai poate fi un factor de coeziune şi unitate naţională. În acest timp, când Ponta se consiliază cu avocaţii ucigaşilor de români, radicalii maghiari strâng rândurile şi caută sprijin extern, mai ales la Rusia. Se ştie că de circa doi ani, Ungaria a devenit o biată gubernie rusească în care Victor Orban pentru gaz, petrol şi bani joacă seara kazacioc cu consilierii militari ruşi şi face declaraţii antisemite. Radicalii maghiari caută sprijin extern pentru acţiunile violente de stradă pe care le pregătesc în judeţele Harghita şi Covasna, ca în Irlanda de Nord, conform recentei declaraţii a lui Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita. Se ştie din istorie că sprijinul extern joacă un rol fundamental pentru viitoare schimbări politice interne şi modificări de frontiere. Ne aşteaptă vremuri dificile şi se pare că, datorită unei clase politice inconştiente şi iresponsabile, marionetă în mâini străine, nu mai avem niciun prieten adevărat printre marile puteri ale lumii.
Ionuţ Ţene
Napocanews

Niciun comentariu: