22 martie 2013

În România sunteți furați în fiecare zi

Știați că: în România… sunteți furați în fiecare zi?
Deși plătești asigurări de sănătate către CAS în momentul în care ajungi într-un spital nu primești nimic în afară de cazare și experiență personalului medical? De ce oare nu poți păstra chitanțele și bonurile pentru banii cheltuiți pe medicamente pentru a-ți fi deduse din impozite? Nu așa ar fi corect? Doar ai plătit un serviciu de care nu ai beneficiat. 
  
 - Deși vi s-au promis pensii private contribuția voastră nu a fost majorată, cea către fondurile de pensii private și s-a rămas la plafonul inițial de 2%? Restul îi toacă guvernarea actuală în speranța că peste 30-40 de ani va fi prea târziu. Pentru voi, nu pentru ei! 
  
 - Deși plătești taxe de drum prin taxe pe combustibil, rovinietă și impozite locale străzile și drumurile din România sunt terci? Oare nu credeți că statul român ar trebui să va deducă din impozite toate cheltuielile cu defecțiunile mașinilor care au loc din cauza drumurilor? Desigur, demonstrate prin expertiză tehnică, expertiză pe care dacă ai dreptate să o plătească tot statul român. Nu așa ar fi corect? 
  
  - Deși plătești taxe că să fii protejat, statul nu prea te protejează. Nu ar fi corect că în momentul în care se dovedește că statul nu și-a făcut datoria în a te apăra să fii scutit de impozit? 
 Ia gândiți-va puțin: 
 - ai fost bătut pe stradă sau furat și agresorii au scăpat, scutire de impozit un an. 
 - ai fost folosit pe post de sclav la muncă și acum ești incapabil să muncești, scutire pe viață. 
 - ai fost ocupat de un alt stat agresor, scutire pentru eternitate. 
 Știu, exagerez dar de ce plătim noi impozitele înainte??? De ce plătim totul că la bordel? 
 Are curaj vreunul din motăneii Opoziției să propună modelul american, plată impozitelor după? Și de ce nu, un model american perfecționat? 
 Avem zeci de mii de absolvenți de ASE, cred că o familie și-ar putea permite un contabil. 
 O să spuneți că statul se protejează împotrivă evaziunii fiscale, ete na! 
 Dar pe mine cine mă protejează împotrivă lor? A lor, adică a unora care se cred statul român așa cum vedem acum. 
 Credeți că între o autostradă de trei ori mai scumpă decât în Orientul Mijlociu și vecinul meu care își bagă și el câteva cheltuieli în plus aș alege variantă actuală? 
 Și dacă statului îi e atât de teamă că cetățenii săi îl fură oare nu va fi obligat să aibă niște instituții corecte și puternice? 
 UITE REFORMA! 
 Între timp la TV, în ziare, chiar și pe bloguri vi se servesc tot felul a€œcalmante”. Poate acum va preocupa Felix, Iri, Bote, etc dar nu uitați, momentul adevărului sosește pentru fiecare. 

sursa: chrysthyan.blogspot.com

Niciun comentariu: