5 martie 2013

Romani,opriti crimele! Poliţia Călăraşi: CÂINII GĂSIŢI MORŢI, împuşcaţi de membri ai AVPS pe motiv că hărţuiau vânatul


Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Călăraşi, în urma cercetărilor făcute în cazul câinilor găsiţi morţi pe marginea unui drum, poliţiştii au stabilit că în 28 februarie şi 1 martie Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olteniţa a organizat şi desfăşurat "acţiuni de combatere a dăunătorilor pe fondul cinegetic 37 Mitreni".
În acest sens, au fost emise autorizaţii de vânătoare care confereau dreptul de a vâna pe fondul cinegetic respectiv, activităţile fiind coordonate de reprezentantul legal al acestei asociaţii.

Câinii au fost împuşcaţi de paznici de vânătoare

Conform Poliţiei, câinii au fost împuşcaţi de paznici de vânătoare şi de membri ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olteniţa.
Reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor le-au spus poliţiştilor că pe fondul cinegetic 37 Mitreni au fost descoperite "mai multe grupuri de câini hoinari care hărţuiau vânatul, fapt care a impus împuşcarea acestora, posibilitate conferită asociaţiilor de vânătoare în conformitate cu Legea 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic".

Ulterior, câinii împuşcaţi au fost transportaţi pe marginea drumului judeţean 401 şi ar fi urmat să fie ridicaţi de către asociaţia de vânătoare pentru a fi arşi.
Potrivit poliţiştilor, crotaliile pe care le aveau câinii găsiţi morţi aparţineau Asociaţiei Fonduri Europene - consultanţa Curcani.
Poliţia precizează că Asociaţia Fonduri Europene avea încheiat, din 27 noiembrie 2012, un contract cu Ecosal Servicii Olteniţa SRL pe o perioadă de un an, iar în baza acestuia asociaţia trebuia să asigure adăpostirea, hrănirea şi îngrijirea animalelor fără stăpân capturate de reprezentanţii Ecosal la Olteniţa.
Potrivit sursei citate, în 15 februarie 2013 reprezentanţii Asociaţiei Fonduri Europene au abandonat adăpostul, lăsând fără supraveghere şi îngrijire animalele capturate, fără a-i anunţa pe reprezentanţii Ecosal Servicii Olteniţa SRL şi fără a rezilia contractul de prestării servicii.
La sfârşitul săptămânii trecute, 30 de câini au fost găsiţi morţi pe marginea unui drum judeţean din Călăraşi, pe o distanţă de trei kilometri, între localităţile Luica şi Mânăstirea.
Poliţia anunţa că 16 dintre câini aveau crotalii, iar în urma autopsiilor s-a stabilit că animalele au fost împuşcate.

sursa:realitatea.net

Niciun comentariu: