3 martie 2013

Stop Chevron în România!


Bârladul e viu!

„Bârladul e viu!”, spunea cu vădită satisfacţie de pe treptele primăriei unul dintre organizatorii mitingului, unul dintre intelectualii deosebit de apreciaţi în oraş pentru implicarea totală în lupta împotriva exploatării gazelor de şist. Studiez cu atenţie participanţii la miting (un jandarm îmi spune că sunt aproape 8.000 de oameni în Piaţa Centrală); familii cu copii, elevi, studenţi, preoţi, muncitori de la ce-a mai rămas din fostul Rulmentul, ţărani din comunele limitrofe, tineri din galeria F.C. Vaslui, militanţi ecologişti, intelectuali ai urbei.

Mii de ”agenți acoperiți ” au invadat Bârladul

De dimineaţă îmi aruncasem un ochi pe „oficiosul” băsist. Un articol publicat întâmplător (oare?) chiar în ziua mitingului îi eticheta drept vânduţi ruşilor pe cei care se opun cu vehemenţă exploatării gazelor de şist prin metoda „frack”. Mă uit prin mulţime, mă frec la ochi şi încerc să dibuiesc „filiera rusească”. N-o văd deloc. În schimb, cu ochiul format în atâtea diversiuni care s-au pus la cale în România postdecembristă, îi identific pe securiştii noştri cei de toate zilele de la cele şapte servicii (oficiale) mişunând cu aparatele foto şi de filmat. Îmi notez din marş câteva „ziceri” de pe bannerele, afişele şi pancartele din mulţime:
„Pe aici nu se trece! Bulangiilor!”
„Ponta dă gaze de şist întocmai ca un băsist”
„Azi la noi e foarte trist/ Cu guvernul USL-ist/ Că ne bagă iar pe gât/ Gaz de şist şi doar atât ”
„Dacă vine-aici Chevron/ Şi apucă să foreze/ Le vom da dureri în somn/ Cum a fost pe metereze”


”Condusi de mafie, pierdem din Patrie” (Dorobanții PNV) 

Aud că eternul primar pesedist s-a ascuns în primărie, că a trădat cauza, că a profitat electoral în prima fază, şi că acum este adeptul otrăvirii zonei la schimb cu un covor asfaltic în centrul oraşului, ba poate chiar ceva mai mult.
Aud că Ponta a renunţat la desecretizarea contractului cu Chevron şi îmi aduc aminte cât era de vehement la adresa lui MRU tocmai pe această temă.
Aud că substanţele toxice şi radioactive vor fi reinjectate în solul românesc.
Aud că deputatul PSD al zonei l-ar fi sunat pe şeful poliţiei să-i amendeze pe organizatorii marşului de protest şi că şeful poliţiei ar fi ripostat ferm spunând că totul a fost în ordine şi că oamenii s-au comportat în mod absolut civilizat.
Şi mai aud ce se strigă spre finalul marşului: „Hoţii! Hoţii!”.
sursa: romanianultras.net
La noi in Tară, umblă mafia mondială - susținută pentru șpagă de lepra locală


Niciun comentariu: