18 aprilie 2013

Reţete de post – Pilaf călugăresc

Ingrediente:

  1.  200 g orez , 
  2. doua cepe , 
  3. un morcov ,
  4.  un ardei gras , 
  5. un dovlecel , 
  6. doua rosii ,
  7.  marar , 
  8. patrunjel verde , 
  9. sare , piper.
  10. facultativ:60 ml ulei.
Legumele( morcovul , ardeiul , dovlecelul) se curata , se spala si se taie cubulete , apoi fie se calesc in ulei(daca este dezlegare) , fie doar se inabusa.Se adauga rosiile , fara seminte si pielite si se mai lasa pe foc mic 10 minute.Se pune deasupra orezul , se amesteca si se lasa 2-3 minute pe foc , amestecand continuu ca sa nu se prinda.Se toarna deasupra trei cani si jumatate de apa si se continua fierberea la foc mic.Cand este aproape gata , se condimenteaza si se adauga verdeata tocata marunt.Se mai lasa pe foc cateva minute.

sursa rețetei: www.ortodox.md


Un comentariu:

Bucur spunea...

Am intrat mai mult sa vad reteta datorita numelui. Reteta seamana cu mancarurile chinezesti..